İçeriğe geç

Kastamonunun Kara Çorbası Nasıl Yapılır

Kara çorba içinde ne var?

Kastamonu bölgesinin şifalı çorbası “Kara çorbası”dır. Bu da Kastamonu Pınarbaşı ve Azdavay bölgelerinde yaygın olarak kullanılan bir diğer çorbadır ve ana maddesi kızılcık bitkisidir. Kızılcıkla karıştırılmamalıdır ☺️🙋🏻‍♂️ Afiyet olsun.

Kara Fatma Çorbası Nasıl Yapılır?

Bulguru yıkayıp 5 dakika pişirin. Semizotu yıkanır. Unu 100 gr tereyağı ile 5 dakika kavurun. Pembeleşince su ekleyip 10 dakika pişirin. Her şey homojen olunca haşlanmış nohut, yeşil mercimek, mercimek, haşlanmış bulgur, semizotu, sarımsak ve tuz eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Karakabak çorbası nasıl yapılır?

Kabak ve fasulye kaynayan suya atılır. Bir süre pişirildikten sonra un, şeker ve karabiber eklenir. Diğer yandan incecik doğranmış soğanlar yağda kavrulup sosa eklenir. Tuz eklenerek 5-10 dakika daha pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Kızamık ekşisi nasıl yapılır?

Berberis salkımlarını toplayın ve kaynatın. Haşlanmış ve ıslatılmış berberisler ezilir ve bir elekten geçirilir. Elde edilen sıvı, koyu bir kıvam elde edilene kadar kaynatılır. Berberis ekşisi, “kara çorba ekşisi” olarak da adlandırılır, kavanozlarda saklanır ve ihtiyaç halinde kullanılabilir.

Kara lahana çorbası hangi ilimize aittir?

Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’de yılın dört mevsimi tüketilen çorbaya mısır unu, iç yağı, kadayıf, barbunya fasulyesi, haşlanmış mısır ve kırmızı biber katılarak yapılıyor ve asıl ürünü karalahana oluyor.

Çorba hangi maddelerden oluşuyor?

Kuru çorba karışımlarında yağsız süt tozu, krema tozu ve peynir altı suyu tozu kullanılırken, konsantre çorbalarda taze süt ve krema kullanılır. u Yumurtanın en uygun kullanım şekilleri; kurutulmuş yumurta, kurutulmuş yumurta sarısı ve kurutulmuş yumurta albüminidir.

Karalahana çorbasının yanına ne gider?

Akşam yemeği için başlangıç ​​olarak lahana çorbası seçerseniz, ana yemeğe mutlaka bir et yemeği ekleyin. Çorbamızdan sonra fırında pişmiş yumuşak etle birlikte güzelce kavrulmuş bir pirinç pilavı kesinlikle lezzetli olacaktır. Yemeği köpüklü bir ayran içeceğiyle taçlandırabilirsiniz.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Kamhi çorbası ne demek?

Kamhi çorbası, Adana’da yardım çorbası olarak da bilinir. Hayırseverlerin büyük kazanlarda hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bu çorba, doyurucu içeriğiyle oldukça lezzetlidir.

Kelecoş çorbası nedir?

Peskütandan yapılan bir yiyecektir. Üç veya dört soğan halkalar halinde doğranır, kıyma ve sade yağ tencereye eklenir. Soğanlar ateşte pembeleşince, suda bekletilmiş peskütan eklenir. Bazı evler domates salçası ekleyip birlikte pişirir. Çorba benzeri bu yiyecek piştikten sonra şu şekilde servis edilir.

Prenses çorbası nasıl yapılır?

Prenses çorbası tarifi nasıl yapılır? Tencereye tereyağını koyup eritelim. … Kaynayan suyu, tuzu ve suyu ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim. … Kaynayan çorba suyundan çıkarıp çırpma teli ile karıştırarak ısıtalım ve pişirmeye devam edelim. Servis etmek için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim.

Kazan çorbası nasıl yapılır?

Nohutlar haşlanıp pişirildikten sonra ezilir, gocene haşlanıp pişirilir, domates ve biberler haşlandıktan sonra suyu süzülüp elekten geçirilir, domates ve biberlerin kabukları ayrılır. Süt, domates, biber, gocene ve nohut büyük bir tencere veya kazanda sürekli karıştırılarak kaynatılır.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyin ve pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler yavaş yavaş pişmiş pirince eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Kızamık için ne yapmak gerekir?

Kızamık başka hastalıklara neden olmuyorsa, tedavi gerekmez. Ancak yatak istirahati ve sulu, yumuşak bir diyet önerilir. En önemlisi yeterli sıvı alımının sağlanmasıdır. Kızamık viral bir enfeksiyon olduğundan, ikincil bakteriyel enfeksiyonlar olmadığı sürece; antibiyotik önerilmez.

Kara çorbası nedir?

Bu diğer çorba Kastamonu ve Azdavay’da yaygın olarak yapılır ve ana malzemesi zerdeçaldır. Kastamonu Pınarbaşı ve ilçenin köylerinde hazırlanan bir tavuk çorbası türüdür. Çorbanın adı ve kendine özgü rengi, pişirme sırasında eklenen ve bölgede geleneksel olarak yapılan zerdeçal ekşisinden gelmektedir.

Kış çorbası içinde ne var?

#3 Kış Çorbası Pırasa, havuç, brokoli, domates ve daha birçok sebzenin hastalık savar özellikleri, güçleriyle birleşince ortaya çıkıyor.

Kara mercimekle çorba olur mu?

Bildiğiniz gibi mercimek çeşitlerinin hepsi besin değeri ve diğer özellikleri bakımından son derece zengindir. Son yıllarda giderek popülerliği artan siyah mercimek çorba olarak karşımıza çıkmakta olup lezzetli, besleyici ve diyete uygun bir çorba çeşididir.

Çorba ne içerir?

1 porsiyon çorba (150 gr, orta boy kase) 86 kaloridir. 1 yemek kaşığı (10 gr) 6 kaloridir. 100 gram çorba 7,5 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 2,5 gram yağ, 0,1 gram potasyum içerir.

Yörük çorba içinde ne var?

Yörük çorbası tarifi için malzemeler: Yarım su bardağı yeşil mercimek. 2 adet orta boy yeşil biber.

Tavsiyeli Bağlantılar: Yazılımcı Olmak Için Hangi Bölümü Okumak Gerekir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort