TÜBİTAK proje çeşitleri nelerdir?
Bilimsel projeler • Araştırma projeleri • Mesleki eğitim projeleri • Mimarlık/mühendislik projeleri • Koruma ve restorasyon projeleri • Sosyal projeler • Ulusal/uluslararası projeler • Destek/kalkınma projeleri • Kültür/sanat/spor projeleri • Öğrenci projeleri…
TÜBİTAK hangi alanlarda çalışma yapar?
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirmek, yönlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlardan biri olup özel hukuk hükümlerine tabidir.
TÜBİTAK projesi nasıl bulunur?
Bağlantıdan erişilebilen ve 2000 yılından bu yana herkesin erişimine açık olan “TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı”nda proje numarası, başlık, yönetici/araştırmacı/danışman adı, yıl ve anahtar kelimelere göre arama yapabilirsiniz.
TÜBİTAK 2204 projesi nedir?
2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı; lise öğrencilerinin temel, sosyal ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırma yapmalarını teşvik etmek, çalışmalarına yön vermek ve mevcut bilimsel çalışmalarının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.
TÜBİTAK 1001 projesi nedir?
1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programının amacı; yeni bilgi üretmek, bilimsel yorum yapmak veya teknolojik sorunları çözmek amacıyla bilimsel esaslara uygun projeleri desteklemektir.
TÜBİTAK neyi destekliyor?
TÜBİTAK, Türkiye’de planlı ekonomi döneminin başlangıcında, 1963 yılında kuruldu. Kuruluşu sırasındaki temel görevleri arasında, özellikle doğa bilimlerinde temel ve uygulamalı bilimsel araştırmaları desteklemek ve genç bilim insanlarını teşvik etmek vardı.
TÜBİTAK’ta ne iş yapılır?
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, bünyesinde 7 enstitüsüyle enerji, çevre ve temiz üretim, gıda, gen mühendisliği ve biyoteknoloji, kimya teknolojisi, malzeme teknolojileri ile yer ve deniz bilimleri alanlarında araştırmalar yürütüyor.
TÜBİTAK ne ile uğraşır?
Kuruluş Kanununun 1 inci maddesiyle değiştirilen şekliyle kuruluşun amacı; “Ülkenin kalkınma öncelikleri doğrultusunda, Türkiye’de pozitif bilimler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, teşvik etmek, örgütlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgiye ulaşmak ve erişimini sağlamak.”
TÜBİTAK kazanınca ne oluyor?
Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen nakit veya para dışı ödülleri içerir. Bilim ve Teşvik Ödülü alanlara ayrıca her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bir miktar (2024 için 1.650) ödenir.
TÜBİTAK projelere ne kadar para veriyor?
2209-A Üniversite öğrencilerinin araştırma projelerini destekleme programı Desteklenecek azami tutar 01.01.2018 TL’dir.
TÜBİTAK projesi en az kaç sayfa olmalı?
Proje özeti en az 150, en fazla 250 kelime olmalıdır; Proje raporu en az 2, en fazla 20 sayfa olmalıdır. Proje raporu dışındaki belgeler (bilimsel etik formu, onay belgeleri, fotoğraflar, anketler vb.)
TÜBİTAK 2024 nerede yapılacak?
TEKNOFEST 2024, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.
Tübitak projeleri hangi alanlarda yapılır?
Tübitak, bilim, sanayi, kamu, girişimcilik, bilimsel faaliyetler, bilim ve toplum alanlarındaki projeleri destekler. Bu alanlar arasında bilim ve toplum, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişimini hedefleyen ve öğretmenlerin en çok ilgi duyduğu proje faaliyetlerini destekler.
Tübitak projelerine kimler başvurabilir?
Üniversite derecesi yeterlidir. Proje lideri, projeyi öneren kuruluşun daimi çalışanı olmalıdır. Özel bir kuruluşu içeren projeler için, proje lideri, programın başvuru tarihinden önce en az altı ay boyunca ilgili özel kuruluşta çalışmış olmalıdır.
Tübitak projelerimi nereden görebilirim?
arbis..tr adresi üzerinden erişilebilen Araştırmacı Bilgi Sistemi’ne (ARBİS) giriş yapıldıktan sonra TEYDEB Proje Talep Sayfası’nda “Araştırmacı/Proje Talebi” bölümünden yayın izni alınmış projeler talep edilebilir.
TÜBİTAK 2209 B projesi nedir?
Amaç: Çağrının amacı, üniversitelerde öğrenim gören öğrencileri endüstri odaklı projeler aracılığıyla araştırma yapmaya teşvik etmektir. Amaç, lisans eğitimleri öncesinde ortak öğrencilere proje hazırlama kültürünü aşılamaktır.
İnşaat proje çeşitleri nelerdir?
İNŞAAT PROJELERİNİN TÜRLERİ VE AŞAMALARI Her projenin farklı aşamaları vardır. Mimari projeler için bunlar: fikir projesi, ön proje, kesin proje, uygulama projesi, detaylı projeler ve ihale dokümanlarının hazırlanmasıdır.
1002 projesi nedir?
Hızlı Destek Modülünün amacı üniversiteler, araştırma hastaneleri ve araştırma enstitülerindeki kısa vadeli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerini desteklemektir. Proje süresi en fazla 12 ay olabilir.
Bap projesi nedir?
Bilimsel Araştırma Projeleri Nedir? Kısaca BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yükseköğretim kurumlarında bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla tasarlanmış bir uygulamadır.
Kaynak: Takipcibayi.com